Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Jacek Kopczyński

Jacek Kopczyński

Polski aktor teatralny, filmowy i dubbingowy. W 1994 roku ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. W latach 1994-1999r. pracował w Teatrze Dramatycznym w Warszawie. Obecnie nie związany na stałe z żadnym teatrem. Udziela również głosu jako lektor w programach telewizyjnych, m.in. na kanale Hyper.  Ogromne zasługi ma w polskim dubbingu w serialach animowanych i grach komputerowych.
W życiu prywatnym związany z Patrycją Markowską - mają syna Filipa (ur. 9 stycznia 2008).

Filmografia

    1997: Łóżko Wierszynina – akustyk
    1998: Z pianką czy bez – kolega Radka
    2005–2006: Pensjonat pod Różą – Jarek Brzoza, chłopak Krysi
    2007–2009: Tylko miłość – Dziuras, manager piosenkarki Sylwii Sztern
    2008: Samo Życie – Roman Badera
    2009: BrzydUla – fotograf Artur Kaczmarek
    2010: Siedem minut – szef
    2010: Wenecja – kierowca – kapral
    2011: Sztos 2 – porucznik
    2011: Linia życia – komisarz Wilk
    od 2011: M jak miłość – mecenas Adam Werner, wspólnik Andrzeja Budzyńskiego
    2012: Na krawędzi – Cichy
    2013: Prawo Agaty – mecenas Waltz
    2014: Komisarz Alex – Adam Wasiak
    2014: Na krawędzi 2 – Cichy

Gościnnie

    1997–2006: Klan – Czarek Kędzierski, kolega Michała i Bogny
    2000: Dom
    2003: Psie serce – Stefan Drozd, narzeczony Mai
    2003: Kasia i Tomek – Maciek, klient Tomka (odc. 26)
    2014: Na Wspólnej – Norbert Bolczyk
    2004: Glina – technik policyjny
    2004: Daleko od noszy – Skrzypecki, asystent prezydenta (odc. 15)
    2004: Kryminalni – Błażej Jaskuła (odc. 5)
    2005: Klinika samotnych serc – policjant
    2006: Okazja – Malicki (odc. 17)
    2007: Mamuśki – ksiądz
    2009: Złoty środek – urzędnik
    2010: Nowa – Mariusz Chudzik
    2013: Prawo Agaty – mecenas Waltz (odc. 53)
    2014: Komisarz Alex – Adam Wasiak (odc. 60)
    2016: Pierwsza miłość – Adrian[1]
    2017: Ojciec Mateusz – Tomasz Kasperek (odc. 234) 

źródło: wikipedia

 

Na deskach teatru WojArt zagrał w: