Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Witold Wieliński

Witold Wieliński

Witold Wieliński (ur. 1968 w Ozimku) – polski aktor, znany z ról w serialach telewizyjnych: Pierwsza miłość oraz Rajskie klimaty.

Życiorys

W 1991 roku ukończył studia na PWST w Warszawie. W tym samym roku otrzymał nagrodę (wyróżnienie na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi).

Filmografia

    2017 - Ptaki śpiewają w Kigali jako Witek
    2012 – Ja to mam szczęście jako ślusarz
    2011 – Siła wyższa jako lekarz (odc. 7)
    2011 – Aida jako szef infolinii (odc. 10)
    2011 – Wszyscy kochają Romana jako Mariusz, przyjaciel Romana
    2010 – Benek jako Gruby
    2010 – Handlarz cudów jako taksówkarz
    2009 – Rajskie klimaty jako Alek Wójcik
    2009 – Pierwsza miłość jako Sylwester Banaszkiewicz „Medyk"
    2008 – Doręczyciel jako sierżant Królikowski
    2007 – Ryś jako Balon
    2007 – Hela w opałach jako mężczyzna przy telefonie (odc. 36)
    2006 – Plac Zbawiciela jako Witek
    2006 – Kryminalni jako Józef Habik (odc. 50)
    2005 – RajUstopy jako Krzysztof
    2005 – Rodzina zastępcza jako gangster (odc. 200)
    2004 – 2008 – Bulionerzy jako Waldemar Nochal
    2004 – Wesele jako Gruby
    2004 – Oficer jako sanitariusz (odc. 12)
    2004 – Glina jako pracownik przechowalni bagażu na Dworcu Centralnym (odc. 11)
    2003 – Fala zbrodni jako Torpeda, członek mafii Sergiejska
    2001 – Kameleon jako Boczek
    2001 – Pieniądze to nie wszystko jako ochroniarz
    1999 – Operacja Koza – jako Pielęgniarz w szpitalu psychiatrycznym
    1999 – Tygrysy Europy jako mężczyzna, którego „nie było” w klubie pani Steni
    1998-2004 – Miodowe lata jako Kaszana , bandyta w domu Karola
    1996 – Maszyna zmian. Nowe przygody jako komandos (odc. 5)

Na deskach teatru WojArt zagrał w: