Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Michał Milowicz

Michał Milowicz

Michał Milowicz (ur. 16 września 1970 w Warszawie) – polski piosenkarz, aktor teatralno-musicalowy i filmowy.

Kariera

1 stycznia 1995 zadebiutował w teatrze rolą w musicalu Elvis (reż. Janusz Józefowicz) na scenie Teatru Studio Buffo, gdzie śpiewał do 2001.
Następnie związany był z teatrami warszawskimi: Roma (2001–2003), Rampa (2003) i Komedia (2004), a także Teatrem Muzycznym im. Danuty Baduszkowej w Gdyni (2005).
W czerwcu 2003 ukazała się jego debiutancka płyta Teraz wiesz.

Popularność na szklanym ekranie zyskał dzięki rolom w takich filmach, jak: Kiler-ów 2-óch (1999), Chłopaki nie płaczą (2000) i Poranek kojota (2001),
jak również dzięki roli Cezarego Cwał-Wiśniewskiego w sitcomie Lokatorzy (2000–2003) oraz jego spin-offie Sąsiedzi (2003–2008).

W 2006 wziął udział w czwartej edycji programu TVN Taniec z gwiazdami.Jego partnerką taneczną była Izabela Mika, z którą odpadł jako pierwszy, zajmując 10 miejsce.
W 2008 uczestniczył w trzeciej edycji Gwiazdy tańczą na lodzie.Jego parterką taneczną była Michaela Krutská, z którą zajął piąte miejsce.

W latach 2007–2008 pełnił rolę kapitana jednej z drużyn w muzycznym programie Singa Dinga, emitowanym w TV Puls.Ponadto,był jurorem w programie Zostań gwiazdą filmową.

Dyskografia

Albumy studyjne

    Teraz wiesz (2003)

Filmografia

Aktor

    1995: Młode wilki – policjant
    1997: Klan – kierowca
    1997: Sztos – cinkciarz „Student”
    1999: Ja, Malinowski – „Dziad” (odc. 13)
    1999: Kiler-ów 2-óch – Radosław „Młody wilk”
    2000-2003: Lokatorzy – Cezary Cwał-Wiśniewski
    2000: Chłopaki nie płaczą – „Bolec”
    2000-2003: Na dobre i na złe – Zenek Słodki, kolega Marka
    2001: Poranek kojota – „Brylant”
    2001: Wiedźmin – Crach an Craite
    2001: Zostać miss – Zdzisław
    2002: Segment '76 – „Cwany Henio”
    2002: Rób swoje, ryzyko jest twoje – Lutek Star
    2003: Zostać miss 2 – Zdzisław
    2003-2008: Sąsiedzi – Cezary Cwał-Wiśniewski
    2005: Zakręcone – fotograf Marcel (odc. 1)
    2007: Świat według Kiepskich – Elvis Presley (odc. 262)
    2008: Małgosia contra Małgosia – milicjant
    2008: Agentki – szef Pawła (odc. 6)
    2009: Do wesela się zagoi – były narzeczony klientki
    2009: 39 i pół – właściciel mieszkania (odc. 31)
    2011: Chwila nieuwagi, czyli drugi sztos – „Student”
    2011: Kac Wawa – Bonawentura, kolega Andrzeja z wojska
   2012: Barwy szczęścia – Czarek Bąk, nauczyciel wf oraz znajomy Blanki Filipskiej z tej samej szkoły
    2012: Pierwsza miłość – Cyprian Novak
    2015: Ostatni klaps – dyrektor telewizji
    2016: Kobiety bez wstydu – Robert Malicki
    2017: Na układy nie ma rady – mechanik Stanisław

Dubbing

    1991: Powrót króla rock and rolla – Chanticleer
    2001: Wakacje. Żegnaj szkoło – Michael "Mikey" Blumberg
    2004: Rogate ranczo – Alameda Slim / Bracia Wacuś
    2005: Czerwony Kapturek – prawdziwa historia – Cap Japeth
    2006: Artur i Minimki – Max
    2009: Artur i zemsta Maltazara – Max
    2011: Crysis 2 – komandor C.E.L.L. Lockhard

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w: