Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Michał  Meyer

Michał Meyer

Michał Meyer, znany również jako Michał Kowalczyk (ur. 2 września 1985) – polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny.

Życiorys

W 2008 roku ukończył studia w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Krakowie.

W programie TVN Szymon Majewski Show (część programu: Rozmowy w tłoku) parodiował postaci Kuby Wojewódzkiego (od dwunastej serii),
Tomasz Kammela, Colina Farrella, Pascala Brodnickiego, Grzegorza Napieralskiego i Justina Biebera.
W 2013 gościnnie wystąpił w programie TVP2 I kto to mówi?.
Był uczestnikiem czternastej edycji programu rozrywkowego Polsatu Twoja twarz brzmi znajomo (2021).
Po dziewięciu odcinkach dotarł do finału, w którym zajął trzecie miejsce.

Życie prywatne

Jest związany z aktorką Kamilą Kamińską. Para doczekała się córki o imieniu Jaśmina Maria (ur. 17 maja 2021).

Filmografia

    2008: Agentki jako Damian Zabiecki, chłopak Magdy (odc. 1)
    2008–2010: Czas honoru jako Antek
    2008: M jak miłość jako aktor (odc. 618)
    2008–2009: Teraz albo nigdy! jako barman Paweł Darski
    2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas jako alumn
    2010: Duch w dom jako klient w restauracji (odc. 7)
    2010: Hotel 52 jako Krzysztof, świadek pana młodego (odc. 4)
    2010: Ojciec Mateusz jako Alek Wrona (odc. 46)
    2010: Śniadanie do łóżka
    2011: Wenecja jako żołnierz polski
    2011: Prosto w serce jako Kacper Kobierzyński
    2011: Na dobre i na złe jako Sławek (odc. 434)
    2012: Misja Afganistan jako Artur, oficer CIMIC (odc. 8, 9)
    2012: Prawo Agaty jako asystent Jezierskiego (odc. 25)
    2013: Komisarz Alex jako Zajdel, asystent Lanca (odc. 37)
    2013: Wałęsa. Człowiek z nadziei jako Jerzy Borowczak
    2013: Lekarze jako Sławek (odc. 30 i 31)
    2014: Baron24 jako Mati
    2014: Miasto 44 jako „Pająk”
    2015: Uwiłkani jako Marcin Halik (odc. 3)
    2015–2016: Singielka jako Paweł Szymański, współwłaściciel „Co tam?”
    2016: Sługi Boże jako Alex
    2016: Maria Skłodowska-Curie jako student
    2016: Przyjaciółki jako Konrad Łabędzki, pracownik kancelarii Jeleńskiego (odc. 88, 90, 92)
    2016: Komisja morderstw jako dominikanin Jarek (odc. 8)
    2017: Na dobre i na złe jako Maciek, narzeczony Patrycji (odc. 688)
    2017: Komisarz Alex jako Konrad Przybysz, syn Aleksandra (odc. 123)
    2017: Amok jako policjant Andy
    2017–2018: Druga szansa jako piosenkarz Alex Magier
    2018: Korona królów jako strażnik Roch (odc. 6–8)
    2019–2021: Zakochani po uszy jako Piotr Nowak
    2020: Wszyscy moi przyjaciele nie żyją jako aspirant Grzegorz Dąbrowski

Programy

    2017–2018: SNL Polska
    2019: Comedy Central Club Polska

Polski dubbing

    2011: Lucek i Luśka – strażnicy Teksasu jako Jerom
    2012: Muppety jako dr Bunsen Melonowicz / szwedzki kucharz
    2014: Muppety: Poza prawem jako dr Bunsen Melonowicz / szwedzki kucharz

 

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w:

Zobacz profil WojArt na Instagram Zobacz profil WojArt na Instagram