Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Michał Koterski

Michał Koterski

 

Nie jesteśmy agencją aktorską nie pośredniczymy w kontaktach z aktorami. 

Michał „Misiek” Koterski - ur. 29 grudnia 1979 w Krakowie – polski aktor, prezenter telewizyjny, satyryk.

Młodość

Jest synem reżysera Marka Koterskiego i Iwony Ciesielskiej. Jest bratem stryjecznym Maćka Koterskiego, grającego postać Piotrusia Wolańskiego w filmach Kogel-mogel i Galimatias
czyli kogel-mogel II.

Uczęszczał do XXI LO w Łodzi. Studiował scenopisarstwo w Warszawskiej Szkole Filmowej.

Kariera aktorska

Debiutował na wielkim ekranie w 1999, wcielając się w Sylwusia, syna Adama Miauczyńskiego w filmie Marka Koterskiego Ajlawju.
W następnych latach zagrał postać jeszcze w dwóch filmach reżyserowanych przez swojego ojca, Dzień świra (2002) i Wszyscy jesteśmy Chrystusami (2006).
W 2010 pojawił się w roli Kubusia w filmie Adama Dobrzyckiego Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz (2010) i Łysego w filmie Marcina Wrony Chrzest.
W 2018 zagrał Adasia Miauczyńskiego w filmie Marka Koterskiego 7 uczuć.

W 2006 zagrał jedną z głównych ról, Słonia, w serialu TVP1 Królowie śródmieścia. Od 2009 wciela się w Henryka Saniewskiego, barmana o pseudonimie „Kaśka” w serialu Polsatu Pierwsza miłość.
Od 2010 gra epizodyczne role w serialu Świat według Kiepskich.

Pozostałe przedsięwzięcia

Współuczestniczył w produkcji porannej audycji radiowej w Antyradiu, podczas której czytał blogi znanych polityków.
W latach 2012–2016 był felietonistą w porannej „Antyliście” w rozgłośni Antyradia. Prowadził galę finałową konkursu Miss Polski 2012 i koncert Disco pod Gwiazdami w Płocku.

Prowadził talk-show Polsatu Misiek Koterski Show. Był uczestnikiem programów rozrywkowych: Jak oni śpiewają (2008), Dancing with the Stars.
Taniec z gwiazdami (2014) i Agent – Gwiazdy (2019), a także bohaterem jednego odcinka programu The Story of My Life.
Historia naszego życia (2018).

Życie prywatne

Od 2018 w związku małżeńskim z modelką, Marcelą Leszczak. Mają syna Fryderyka (ur. 17 października 2017). Para ogłosiła rozstanie w 2019.


Filmografia

    1999: Ajlawju jako Sylwuś Miauczyński
    2002: Superprodukcja jako pracownik stacji benzynowej
    2002: Dzień świra jako Sylwuś Miauczyński
    2003: Zaginiona jako Krzysiek Chrapek, uczeń z klasy Uli (odc. 1-2)
    2006: Królowie śródmieścia jako Słoniu
    2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami jako Sylwuś Miauczyński
    2007: Odwróceni jako Dzikus
    2007: Hela w opałach jako Jan Por (odc. 34)
    2007: Świadek koronny jako Dzikus
    2007: Wszystko - barman
    od 2009: Pierwsza miłość jako Henryk „Kaśka” Saniewski
    2009: Projekt dziecko - Kubuś, partner Roberta
    od 2010: Świat według Kiepskich jako:
        Krzysiek, wizażysta Maryli Kozłowskiej (odc. 329)
        Andrzejek (odc. 347)
        rezerwista (odc. 351)
        instruktor aerobiku (odc. 362)
        dozorca Rogaś (odc. 364)
        człowiek piwo (odc. 429)
        kelner w pociągu (odc. 459)
        turysta z reklamy (odc. 472)
        kolędnik przebrany za Śmierć (odc. 504)
        pacjent (odc. 512)
    2010: Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz jako Kubuś
    2010: Śniadanie do łóżka jako fotograf agencji
    2010: Chrzest jako Łysy
    2010: Ratownicy jako chłopak (odc. 4)
    2011: Baby są jakieś inne jako sprzedawca na stacji benzynowej
    2011: Kac Wawa jako klient burdelu
    2013: SkarLans
    2016: Sprawiedliwi - Wydział Kryminalny jako Ernest "Misiek" Misiakowski (odc. 43)
    2017: Porady na zdrady jako trener boksu
    2018: Za marzenia jako fan Szymona, odcinek 5
    2018: 7 uczuć jako Adaś Miauczyński

Polski dubbing

    2007: 7 krasnoludków: Las to za mało – historia jeszcze prawdziwsza jako Pinokio
    2010: Jeż Jerzy jako Zenek

Programy rozrywkowe

    2008: Jak oni śpiewają (Polsat) – uczestnik 3. edycji; zajął 9. miejsce
    2008: Misiek Koterski Show (Polsat) – prowadzący
    2011, 2018: Kuba Wojewódzki Show (TVN) – gość, w 2011 dodatkowo autor skeczy
    2014: Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami (Polsat) – uczestnik 2. edycji; zajął 8. miejsce
    2016: Duży w Maluchu – gość; (odc. 94)
    2016: Blowek – Wszystkie chwyty dozwolone! Misiek Koterski vas Blowek – gość
    2017: Dzień dobry TVN – gość
    2018: Festiwal weselnych przebojów – Poprawiny – Biały Miś
    2018: Uwaga! – kulisy sławy Michała Koterskiego (TVN) – bohater reportażu
    2018: Przesłuchanie – gość
    2018: The Story of My Life – Historia naszego życia (Polsat) – bohater 2. odcinka 2. edycji
    2019: Agent Gwiazdy

Spektakle

    2014: Z twoją córką nigdy? - teatr Komedia we Wrocławiu
    2015: Mayday 2 - teatr Palladium w Warszawie
    2018: Chcesz się bawić? Zadzwoń! - teatr Palladium w Warszawie
    2018- Dzień świra

Muzyka

    2007 – TPWC – Teraz pieniądz w cenie – „Janek Pożycz”, jako Janek

Reklama

    2007: Kampanii reklamowa ING Banku Śląskiego
    2007: Kampania społeczna „Idź i głosuj”
    2015: Kampania społeczna „Zwierzę to nie prezent”

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w: