Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Małgorzata Sadowska

Małgorzata Sadowska

Małgorzata Sadowska (ur. 15 września 1968 w Lipnie) – polska aktorka.

Życiorys
W 1991 roku ukończyła studia na PWST w Warszawie. Aktorka Teatru Polskiego w Warszawie. Od 2011 r. związana z Teatrem Zagłębia w Sosnowcu.

Filmografia

1991     Panny i wdowy     kobieta modląca się przed ołtarzem Matki Boskiej Lechickiej
1992     Kawalerskie życie na obczyźnie     Johanna, koleżanka Reginy
1993     Dwa księżyce     mecenasowa Stefania
Kraj świata     dziewczyna rozdająca ulotki „Solidarności”
Czterdziestolatek. 20 lat później     Joanna, pracownica domu aukcyjnego (odc. 5)
1995     Tato     aktorka grająca w reklamie realizowanej przez Michała
Sukces     Jola, urzędniczka Banku Północnego (odc. 6)
1997     Pułapka     asystentka reżysera "Tramwaju"
1998     13 posterunek     matka Oli (odc. 19)
1999     4 w 1     reporterka
2001–2002     Święta wojna     Agnieszka
2001     Pas de deux     Ala, kochanka Struziaka
Poranek kojota     "Wspólna", piąta narzeczona "Brylanta"
Marzenia do spełnienia     sekretarka w Agencji Reklamowej (odc. 33)
2002     Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja     Krysia, żona Irka
Król przedmieścia     Zdzicha, żona Wieśka "Maliny" (odc. 5)
2003     Kasia i Tomek     praczka (odc. 18, seria III)
2004     Kryminalni     sekretarka Wygańskiego (odc. 8)
2007–2008     Faceci do wzięcia     Beata, była żona Wiktora
2007     U Pana Boga w ogródku     Halinka Struzikowa
2008     Niania     pielęgniarka (odc. 109)
Na kocią łapę     matka Mai
I kto tu rządzi?     Olga (odc. 44)
2008–2010     Barwy szczęścia     Marianna
2009     U Pana Boga za miedzą     Halinka Bocian, żona Józefa
U Pana Boga w ogródku     Halinka Struzikowa
Teraz albo nigdy!     redaktor naczelna "Spojrzenia" (odc. 32)
Siostry     Aleksandra Filipkowa
Na Wspólnej     dziennikarka (odc. 1213)
2010     Na dobre i na złe     Renata Jeziorska (odc. 405)
Miłość nad rozlewiskiem     Beata Milewicz, matka Kuby
Matka Teresa od kotów     policjantka dyżurna
Duch w dom     Kowalska (odc. 8)
Daleko od noszy     aktorka w serialu (odc. 186)
2011     Urodziny     kobieta w sklepie
Ojciec Mateusz     doktor Iwona Piotrowska (odc. 72)
Hotel 52     Jadzia Kolasa (odc. 37)
Aida     Danka, siostra Zibiego (odc. 5)
od 2011     Klan     Henryka Kazuń
2011–2013     Pierwsza miłość     Aurelia Walicka, była partnerka Mariana
2012     Prawo Agaty     recepcjonistka w serialu (odc. 2)
Bejbi blues     lekarka
Anna German     Zofia, współlokatorka we Wrocławiu
Taniec śmierci. Sceny z Powstania Warszawskiego     Paterowa, matka Marka
2013     Śliwowica     Aurelia Walicka, partnerka życiowa Mariana Śmiałka
2013–2014     Cisza nad rozlewiskiem     Beata Milewicz, matka Kuby
2014     Lekarze nocą     pacjentka (odc. 9)
2015     Żyć nie umierać     nauczycielka
Świat według Kiepskich     kobieta w maglu (odc. 460)
Przypadki Cezarego P.     restauratorka Amanda Kramer (odc. 7)
2015–2019     Dziewczyny ze Lwowa     Elżbieta, siostra mecenasa
2016     Powiedz TAK!     Jadwiga, gosposia w domu Brzozowskich (odc. 7)
Przyjaciółki     Pola, pracownica szkoły Tomasza (odc. 94)
Na noże     inspektor Sanepidu (odc. 3, 12)
2017     O mnie się nie martw     Ada Cichoń (odc. 88)
Na układy nie ma rady     dziennikarka Joanna Cichoń
M jak miłość     lekarka (odc. 1316)
Lekarze na start     Waleria, pacjentka Szpitalnego Oddziału Ratunkowego (odc. 40)
Diagnoza     Kama Bocianowska, żona Ludwika (odc. 12)
2017–2018     Pensjonat nad rozlewiskiem     Beata Milewicz, matka Kuby
2018     Znaki     Leokadia Leguska, dyrektor Liceum Ogólnokształcącego nr 1 w Sowich Dołach
W rytmie serca     klientka ośrodka Spa & Wellness podrywająca Sebastiana Szarka (odc. 39)
Ojciec Mateusz     Maria Turkawska (odc. 253)
Blondynka     Kate (odc. 79)
2020     Archiwista     Stanisława Dulniak, żona Ireneusza (odc. 5)
Uzdrowisko     Grażyna
od 2021     M jak miłość     Anna Bosacka
2021     Mój dług     psychiatra
Osaczony     Wioletta Miller

źródło: wikipedia.

Na deskach teatru WojArt zagrała w:

Zobacz profil WojArt na Instagram Zobacz profil WojArt na Instagram