Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Katarzyna  Ptasińska

Katarzyna Ptasińska

Katarzyna Ptasińska (ur. 16 października 1989) – polska aktorka.

Biografia

Katarzyna Ptasińska studiowała kulturoznawstwo i historię na Uniwersytecie Warszawskim oraz aktorstwo w Szkole Filmowej w Łodzi.
Występowała na deskach warszawskich teatrów Kamienica i Capitol oraz krakowskim Teatrze Variété.
Na szklanym ekranie zadebiutowała rolą Ali Kozłowskiej w serialu obyczajowym M jak Miłość, emitowanym w telewizji TVP2.
Popularność przyniosła jej rola Beaty Wroniec w serialu TVN Na Wspólnej.
Pracowała także jako dziennikarka kulturalna i wydawca programu radiowego „Skoro świt” w rozgłośni Polskiego Radia RDC.
Jesienią 2019 wzięła udział w dwunastej edycji programu rozrywkowego Twoja twarz brzmi znajomo, emitowanego w telewizji Polsat, w którym zajęła siódme miejsce.
Wygrała drugi odcinek, wcieliwszy się w rolę Artura Rojka z zespołu Myslovitz.
Nagrodę w wysokości 10 000 zł przekazała na rzecz podopiecznego Fundacji Caritas w Radomiu.

Filmografia

    2012–2013: M jak miłość – Ala Kozłowska
    2016: O mnie się nie martw – asystentka (odc. 48)
    od 2017: Na Wspólnej – Beata Wroniec
    2018: Pułapka – blondynka (odc. 1)
    2019: Na dobre i na złe – Iza (odc. 748)

 

źródło: wikipedia

 

Na deskach teatru WojArt zagrała w:

Zobacz profil WojArt na Instagram Zobacz profil WojArt na Instagram