Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Beata Ścibakówna

Beata Ścibakówna

Beata Ścibakówna, właściwie Beata Lucyna Ścibak-Englert (ur. 28 kwietnia 1968 w Zamościu) – polska aktorka teatralna i filmowa.

Życiorys

W 1992 roku została absolwentką Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie.

Kariera

Wystąpiła w trzeciej edycji programu Gwiazdy tańczą na lodzie w TVP2.
W 2005 roku została odznaczona Srebrnym Krzyżem Zasługi.

Życie prywatne

Jest żoną aktora Jana Englerta, z którym ma córkę Helenę.

Filmografia

    1992: Wielka wsypa − Ewa, sekretarka Branickiego
    1992: Wszystko, co najważniejsze
    1993: Wynajmę pokój − Ala Grzybowska
    1993: Do widzenia wczoraj. Dwie krótkie komedie o zmianie systemu − dziewczyna Marka (cz. 1)
    1993: Czterdziestolatek. 20 lat później − pani Jadzia (odc. 2)
    1994–1995: Radio Romans − Barbara Zwolińska
    1994: Dama kameliowa − Olimpia, kochanka Armanda
    1995: Sukces − Marylka, sekretarka Dzidka (odc. 3 i 4)
    1995: Pestka − sekretarka w biurze architektonicznym
    1996: Dzieci i ryby − dziennikarka
    1998: Matki, żony i kochanki − jako Magda, kochanka Roberta
    1999: Tygrysy Europy − Elżbieta Nowakowa
    2000–2005: Złotopolscy − Mirella Poznańska
    2000–2001: Miasteczko − mecenas Ewa
    2002: Superprodukcja − w roli samej siebie
    2002–2006: Samo Życie − Barbara Kornacka
    2003: Tygrysy Europy 2 − Elżbieta Nowakowa
    2004: Czwarta władza − Daria Jańczak, kochanka Pawła Szeląga
    2005: Biuro kryminalne − Jadwiga Złotowska (odc. 15)
    2006: Pogoda na piątek − Lucyna Zdrojewska
    2007–2011: Na dobre i na złe − docent Karolina Orlicka
    2008: Skorumpowani − Agnieszka Burzyńska
    2008: Skorumpowani − Agnieszka Burzyńska
    2008: Małgosia contra Małgosia − matka Renata
    2009: Synowie − Irena Bukat
    2010: Ojciec Mateusz − jako aktorka Maria Brodzka (odc. 39)
    2010: Hotel 52 − jako Elżbieta Kłosińska, mama Maćka (odc. 1)
    2010: Duch w dom − jako polonistka, koleżanka Beaty
    2011: Układ warszawski − jako Elwira, była żona Cichockiego (odc. 7)
    2011: Linia życia − Irena Wójcicka-Grabowska
    2011: Przepis na życie − Irmina, matka Ignacego (odc. 23)
    2012: Prawo Agaty − jako Lidia Skalska (odc. 8)
    2013: Układ zamknięty − jako Joanna Rybarczyk
    2013: Hotel 52 − jako Dorota, matka Magdy (odc. 80)
    2015: Skazane – jako Anna Kowalska
    od 2017: Diagnoza jako dr Olga Bujak

Dubbing

    1996: Miłość i wojna − Agnes von Kurovsky

 

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrała w: