Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Anna Oberc

Anna Oberc

Anna Oberc (ur. 7 sierpnia 1979 w Białymstoku) – polska aktorka teatralna i filmowa.
    
Absolwentka PWST w Krakowie. Debiutowała na deskach Teatru Stu w Krakowie w spektaklu „Śleboda, czyli powaby życia” w reż. W. Śmigasiewicza. Zagrała tam m. in. w „Zemście” A. Fredry, „Sztuce Kochania” Z. Książka, „Królu Learze” W. Shakespeare’a w reż. K. Jasińskiego. Gościła również na deskach Teatru Ludowego w Krakowie oraz Teatru Łaźnia Nowa ( „From Poland with Love” P. Demirskiego w reż. P. Waligórskiego). W Warszawie występowała w Och-Teatrze w musicalu „Rocky Horror Show” R. O’Briens’a w reż. Tomasza Dutkiewicza oraz „Karuzeli Marzeń” w reż. Janusza Józefowicza w Teatrze Studio Buffo. Ma także na swoim koncie kilka ról w serialach telewizyjnych, m. in. w „Majce”, „Samym Życiu”, „Na dobre i na złe” oraz „Wiadomości z drugiej ręki”, oraz w filmach „Fenomen” w reż. T. Paradowicza oraz „Rysa” M. Rosy. Obecnie można ją zobaczyć w Teatrze Stu w przedstawieniu „Król Lear”.

Filmografia

    2005–2010: Samo Życie – Karolina „Kika” Bernsztajn
    2003–2012: Na Wspólnej – Patrycja Sagan, partnerka Burzyńskiego
    2008: Rysa – dziewczyna wynajmująca Joannie mieszkanie w Nowej Hucie
    2009: Na dobre i na złe – żona Artura (odc. 381), Joanna (odc. 686)
    2009–2010: Majka – Jola Ładosz
    2010: Fenomen – Jadźka
    2011: Wiadomości z drugiej ręki – Maria Puławska
    2011: Barwy szczęścia – lekarka (odc. 595)
    2011: Aida – Roksana (odc. 9)
    2012: Reguły gry – gość (odc. 11)
    2014: Komisarz Alex – Edyta Kowalik (odc. 66)
    2014: Pani z przedszkola – brunetka z telewizji
    2015: O mnie się nie martw – klientka Marcina (odc. 15)
    2015: Król życia – Hanna
    2015–2016: Singielka – Monika Wilczewska